Een introductie van mijzelf …

Mijn naam is Sylvia Kesselaar, 48 jaar oud, getrouwd en moeder van 2 geweldige jongens!
Al sinds mijn prille jeugd zijn paarden mijn grote passie. Alleen het in de buurt zijn van deze prachtige wezens was voor mij vroeger al genoeg. Als klein meisje was ik vaak in de polder te vinden, had dan mijn fiets voor een hek geparkeerd en lag dan in het weiland bij de paarden te fantaseren over de avonturen die we met elkaar zouden kunnen beleven. De liefde voor paarden is altijd een onderdeel in mijn leven geweest.
De kracht en elegantie van paarden, maar vooral de relatie die je met een paard op kan bouwen vind ik bijzonder. Door met respect met elkaar om te gaan, oprecht samen te werken en zonder woorden toch goed naar elkaar te luisteren ontstaat een vriendschap voor het leven.

Mijn professionele achtergrond is HR-adviseur en de laatste jaren ben ik vooral actief als manager en accountmanager.
In de loop van de jaren heb ik veel geleerd als het gaat om het toepassen van methodieken, gesprekstechnieken en hulpinstrumenten bij het begeleiden, aansturen en coachen van mensen. Daarnaast heb ik als intervisor en trainer de nodige ervaring in groepsdynamica opgedaan. Een breed palet van kennis, opleiding en ervaringen! Van alles wat, soms een beetje en soms heel veel.

Enkele jaren geleden hoorde ik voor het eerst over coachen met paarden en vanaf dat moment had dit mijn aandacht. Hoe mooi zou het zijn om naast nog meer over mijzelf te leren, vooral mijn kennis, ervaring en interesse in (het werken met) mensen te combineren mijn grootste passie: paarden!

In 2014 ben ik gestart met de opleiding Equine Assisted Coach bij het opleidingsinstituut Keulseweg in Pijnacker. Ik heb Level 1 en 2 afgerond en mijn kennis aangevuld met de specialisatie systemisch werken. Inmiddels ben ik mijn eigen praktijk voor coaching gestart: Paard & Balans.

Ik heb ervaren dat coachen met behulp van paarden ontzettend waardevol is voor iedereen die op een bepaald moment bij het bewandelen van zijn of haar levenspad voor een volgend kruispunt staat en ondersteuning nodig heeft om daarna weer zelf verder te kunnen.

Een introductie van Zensation

Zensation (Zen) is een prachtige zwarte KWPN ruin van 13 jaar oud. Hoewel ik Zen al langere tijd ken is hij pas sinds 2015 van mij en zijn we samen een avontuur aangegaan.
Zen doet zijn naam eer aan; hij straalt rust en vertrouwen uit en kan op heldere wijze de coachee helpen tijdens de zoektocht naar het antwoord op de coachvraag. Hij kan tijdens sessies steun en troost bieden, de rots in de branding zijn, maar je ook helpen een volgende stap te zetten.
Zen is een zachtaardig en wijs paard.

Opleidingsachtergrond

HBO Personeel & Arbeid

Organisatiepsychologie

Management en strategie

EAC Level 1

EAC Level 2

Facilitator Familieopstellingen

Systemisch coachen met behulp van paarden