Coaching van groepen en teams

Equine Assisted Coaching -coaching met behulp van paarden- is ook heel geschikt voor groepen en teams.Tijdens een teamcoaching krijgt het team een of meerdere activiteiten om met elkaar uit te voeren. Bij de uitvoering van deze activiteiten kan het paard een actieve rol spelen, het kan ook een activiteit zijn waarbij het paard een vrije rol krijgt. De reactie’s van het team tijdens de activiteiten wordt tijdens de reflectiemomenten vertaald naar het dagelijks functioneren op de werkvloer.  De coach faciliteert dit proces en helpt zo het team om inzicht te krijgen in de sterke en zwakke kanten van het functioneren. Wat zijn de drijvende krachten en wat zijn de belemmerende factoren.

Voor een teamcoaching wordt samen met de opdrachtgever de thema’s en/of ontwikkelpunten bepaald en wordt een programma op maat geboden.

Wij hebben de mogelijkheid om op diverse locaties in het land groepen en teams te ontvangen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om een dag(deel) Equine Assisted Coaching te combineren met andere trainings-/scholingsactiviteiten. In dat geval stemmen wij samen met de opdrachtgever en de andere trainers een totaalprogramma af.

Wij staan garant voor een onvergetelijke, effectieve en leerzame dag!

 

Met het team een dag ‘op de hei’? Equine Assisted Coaching kan daarbij een onderdeel in het programma zijn. Laat het ons weten en wij zorgen voor een waardevolle aanvulling op de dag!

Ter inspiratie nog enkele voorbeelden van thema’s waar gedacht kan worden:

1. Hoe gaan wij om met (organisatie)veranderingen?

2. Hoe werken wij samen?

3. Welke invulling geven wij aan klant- en/of servicegerichtheid?

4. Op welke manier communiceren wij met elkaar en/of anderen?

5. Wat zijn de sterktes en zwaktes van het team?

6. Hoe presenteren wij ons aan anderen?

7. Wat heeft het team nodig om verder te kunnen ontwikkelen / groeien?

8. Hoe staat het met mijn leiderschapskwaliteiten?

 

Uiteraard is het ook mogelijk om, indien gewenst, binnen een teamactiviteit aandacht te hebben voor de individuele thema’s